top of page
Search

De ce sunt importante anvelopele de iarna

  • Writer: Pravalia cu baterii
    Pravalia cu baterii
  • Dec 7, 2021
  • 2 min read

Updated: Dec 8, 2021

Vremea este inca prietenoasa pentru aceasta perioada a anului, insa masina ta are nevoie de anvelopele de iarna.

In lumea anvelopelor, iarna incepe odata ce temperatura scade pana sub 7°C, limita sub care cauciucul din anvelope se rigidizeaza si este mai putin eficient.

Inainte de a porni la drum, verifica starea vremii pe aplicatiile mobile si starea drumurilor, pentru a elimina riscul unui accident, dar si pe acela al unei amenzi.

Cum alegi anvelopele de iarnă potrivite?

Este foarte important ca toate anvelopele sa fie identice, pentru a nu intampina probleme cu manevrabilitatea si controlul autoturismului.

Daca accidental s-a deteriorat numai una dintre anvelope, inlocuieste-o cu una care are aceleasi caracteristici, ideal aceeasi marca si model.

Parametrii pe care trebuie sa ii ai in vedere atunci cand alegi anvelopele de iarna sunt conditiile meteo cu care te confrunti cel mai des, indicatorii de consum, clasa de aderenta sau nivelul de zgomot.

Exemplificativ, anvelopele ecologice asigura un consum redus de carburant, astfel poluand mai putin.

Anvelopele cu grad ridicat de aderenta pe carosabil umed te vor ajuta sa opresti masina mai rapid atunci cand franezi.

Avantajele anvelopelor de iarnă.

Anvelopele de iarna sunt create in special pentru a face fata conditiilor meteo extreme, deoarece cele de vara nu sunt compatibile cu conditiile meteo din tarile europene.

Este esential sa intelegi ca anvelopele de iarna nu sunt fabricate doar pentru a face fata temperaturilor mici, ci mai ales pentru a asigura performante mai bune in zonele de drum vulnerabile, ca de exemplu in portiunile de deal sau de munte, dar si in curbe sau pe poduri, unde formarea poleiului sau ghetei poate ridica riscuri in trafic.

Este bine de stiut ca temperaturile sub 0 grade nu sunt cele mai periculoase, ci temperaturile care variaza intre 0 si 3 grade Celsius, deoarece atunci drumurile sunt mult mai alunecoase.

Majoritatea soferilor cred ca zapada si gheata sunt pericolele cele mai mari in timpul iernii. Statistica ne arata insa ca foarte multe accidente se inregistreaza pe suprafete uscate sau umede, si mai putin pe drumuri acoperite cu zapada sau gheata.



Comments


© 2020 Design - Magnus Consulting.​ Proudly created with Wix.com

  • facebook-square
bottom of page